17 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Március 15.

Menü

Múzeumi blog
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Zenekör

  Szórakozóhelyek
   
   
     Panoráma
   
    Kultúra  -  2016. 12. 30. 17:20  -  www.szekesfehervar.hu
  Sokan csodálták meg pénteken a Múzeum ingyenesen látogatható kiállítóhelyeit
    
  December 30-án a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét ingyenesen lehetett látogatni. A rendhagyó akció keretében sokan keresték fel a kiállítóhelyeket, ahol a futballrajongók, valamint a történelem iránt érdeklődők is találhattak kedvükre valót. Az érdeklődők emellett utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot a Csók István Képtárban.
  Pénteken a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét díjmentesen tekinthették meg az érdeklődők. Az akció keretében a látogatók utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot. A Csók István Galéria kiállításában a Deák-gyűjtemény akt alkotásai között Bán Béla, Farkas István és Frank Frigyes műve is látható volt.
  Szintén sokan csodálták meg pénteken a Puskás Ferenc 10 című kiállítást is, amely a Megyeház utca 17. alatt január 8-ig várja a látogatókat, a legendás labdarúgó különleges relikviáival, köztük Öcsi bácsi 1952-es helsinki olimpiai aranyérmével, a Real Madridban hordott mezével és a BEK-serlegeinek kicsinyített másolataival.
   
  A Kincsek és titkok január közepéig tekinthető meg. A páratlan történelmi jelentőségű ereklyékből nyílt kiállításon a múzeumlátogatók a nagyszentmiklósi aranylelet, a bécsi szablya és a prágai Szent István-kard hű másolatait is megtekinthették december 30-án. Az érdeklődők ezen kívül ingyenesen látogathatták az Országzászló téren a Rabok tovább… 1956 és Székesfehérvár elnevezésű tárlatot és a Hetedhét Játékmúzeumot is a mai napon, amely remek kikapcsolódási lehetőséget biztosított a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt.