17 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Március 15.

Menü

Múzeumi blog
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Zenekör

  Szórakozóhelyek
   
   
     Panoráma
   
    Kultúra  -  2017. 02. 02. 13:29  -  www.szekesfehervar.hu
  Kultúrházak éjjel-nappal - ezek lesznek a fehérvárvári programok
    
  A „Mindennapi hagyományaink” tematikával hirdetik az idei Kultúrházak éjjel-nappal programjait február 10-12. között. A székesfehérvári sokszínű, közösségépítő rendezvények között mozifilm, kiállítás, koncert, gyermekszínház, farsangi programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek, amelyek az egész családnak kínálnak tartalmas szórakozást.
  A Kultúrházak éjjel-nappal 2017-es programjainak kiemelt tematikája a „Mindennapi hagyományaink”, amivel a tradíciók újraértelmezését állítják a középpontba február 10-12. között. A közösségi művelődésben dolgozó szakemberek sokszínű, innovatív és közösségépítő tevékenységét mutatják be a székesfehérvári rendezvények is, amelyekhez az intézmények még február 6-ig regisztrálhatnak ITT.
   
  A február 10-én, péntek délután 17 órától egészen estig meghirdetett Gárdonyi Kultúrdiszkó valódi éjjel-nappalos programot ígér a résztvevő gyerekeknek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Ezúttal a farsangról szól a rendezvény, így jelmezes vendégeket várnak a programra, amelyen beszélgetésre is sor kerül Sohonyai Edit írónővel. A Köfém Művelődési Házban pénteken délután M. Kishonthy Éva és Gy. Simon Margit Csodálatos világ című festménykiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. A Szabadművelődés Házában pénteken este Burján Orsi & a Pálinkálom ad koncertet. Az amszterdami magyar együttes zenéje ötvözi a jazzes megszólalást és harmóniavilágot a magyar népdalokkal. Az Öreghegyi Közösségi Házban latin farsangi buliba várja a szórakozni vágyókat a Salsa Jam Táncklub 21 órától, az élőzene mellett konga show-t és handpan performance-t is ígérnek.
   
  Február 11-én, szombaton már délelőttől folytatódnak a rendezvények a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban: mókás farsangi játékokat és dekorációkat készíthetnek az óvodások a Csupacsoda Gyermekklubban, a Cimbora Klub Karneváli hangulatban foglalkozásra várja az általános iskolásokat. Ezen a napon nyílt napot tart a Tollpihe Meseíró Klub: az érdeklődő iskolásokkal Kálnay Adél írónő oszt meg alkotói tapasztalatokat. Életképek a hazatérések korából címmel közös tárlatot tart vezetéssel a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület és a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület, akik kedvet kapnak, különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a témához kapcsolódóan.
   
  Fonó-szövő nap - Szalagszövés szádfával, szalagszövés kártyával címmel hirdet hagyományőrző foglalkozást a Kézművesek Háza. Délelőtt előadás lesz a szalagszövésről, délután pedig a gyakorlatban is kipróbálható az alkotás többféle eszközzel és módon. A programra február 3-ig kell regisztrálni. A Mesterségek Házában Bőrműves szakmai napot és Műhelybemutatót, valamint Csuhé, szalma szakmai napot hirdetnek szombaton délelőtt és délután. Alkotásra hív a Derkovits Képzőművészeti Kör Fess velünk! programja szombaton délután, az érdeklődőknek a tagok a vizes alapú festési technikákat mutatják be. Dínom-dánom családi foglalkozás lesz a Játszótárs Játékkészítő Műhellyel: 16 órakor Farsangi maszkok, álarcok, farsangi huncutságok címmel várják vizuális alkotófoglalkozásra a kicsiket és nagyokat a Művészetek Házában.
   
  A Mi ez a cirkusz? magyar dokumentumfilm vetítésére szombaton 16 órakor kerül sor. A film a Recirquelt, az első magyar újcirkuszi társulatot mutatja be a portrékkal és egy előadás próbafolyamatának alakulásának képkockáival. Gyermekeket várnak Az igazmondó juhászlegény című színházi előadásra a Köfém Művelődési Ház színháztermébe szombaton 17 órakor. A mesemusicalt a Tihanyi Vándorszínpad mutatja be. A Szabadművelődés Házában 17 órától 22 óráig farsangi családi mulatságot szerveznek néptáncbemutatóval, bábelőadással, kézműveskedéssel és színházi előadással, miközben a nap folyamán mindenkit távcsöves bemutatóval vár a Terkán Lajos Csillagvizsgáló.
   
  Szombaton és vasárnap Régi korok konyhai falvédői címmel rendeznek tárlatot Varga Magdolna gyűjteményéből a Művészetek Házában.