12 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 20.52 km/hDNY-i szél (aktuális)
2017. Február 22. Gerzson, Margit

Menü

Múzeumi blog
   Eseménynaptár
2017 Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Zenekör

  Szórakozóhelyek
   
   
     Panoráma
   
    Kultúra  -  2017. 02. 03. 14:47  -  www.szekesfehervar.hu
  Az 1500. látogatót köszöntötték A Döntés című kiállításon
    
  Kevesebb, mint két héttel a megnyitó után már az 1500. látogatót köszönthették A Döntés című kiállításon. A délelőtti tárlatvezetésen a város polgármestere és a múzeum igazgatója ajándékcsomaggal várta a szerencsés vendéget.
  A péntek délelőtti tárlatvezetésen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója adta át a város és a múzeum ajándékcsomagját a székesfehérvári Stoffer Lászlóné Arankának, akit a „kiállítás számos fehérvári kötődése” vonzott leginkább a tárlatra.
  Az alkotók és a tárlat kurátorának célja, hogy a látogatót erkölcsi és morális döntésre késztessék a szépség, jóság, igazság, szentség vagy a megalkuvásokba kényszerítő vétkek és bűnök kísértése között. Somogyi Győző 127 festménye, valamint Párkányi Raab Péter 66 fotográfiája látható A Döntés című kiállításon. A sötét térben berendezett tárlat egy utazást szimbolizál a hősök dicsősége és a fenevad félhomályban felsejlő 66 képmása között. A kiállítás április 30-ig látható a Csók István Képtárban.