17 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Március 15.

Menü

Múzeumi blog
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Zenekör

  Szórakozóhelyek
   
   
     Panoráma
  Kultúra  -  2017. 03. 20. 06:41 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  A Nemzeti Színházban vendégszerepel a fehérvári Vörösmarty Színház
  A Vörösmarty Színház különleges hangulatú és látványvilágú előadásával Budapesten vendégszerepel. Robert Musil A rajongók című darabja Szikora János rendezésében a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán látható március 22-én és 23-án. Az előadással a szerző emléke előtt is tisztelegnek, halálának 75. évfordulója alkalmából.
  Kultúra  -  2017. 03. 17. 15:10
  Kodály Zoltán műveltségi vetélkedő - a ciszteresek nyerték a városi fordulót
    Az országos Kodály Zoltán műveltségi vetélkedő városi fordulóját pénteken délelőtt rendezték az Alba Regia Szimfonikus Zenekar székházában. Székesfehérvárt a további megmérettetéseken a Ciszterci Szent István Gimnázium csapata képviseli. A Müpában rendezett országos döntőben a 19 megyeszékhely és a főváros csapatai mérik össze erejüket 2017 júniusában.
  Kultúra  -  2017. 03. 16. 08:40
  A legnagyobb Pompejiben előkerült falfestmény is látható lesz Gorsiumban
   Nagyszabású, látványos kiállításra készül a Szent István Király Múzeum: a Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában című tárlat bemutatja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait, a gladiátorok világát. A napokban helyére került a Herculest és Omphalét ábrázoló alkotás is, a legnagyobb méretű Pompejiben előkerült falfestmény a Nápolyi Régészeti Múzeum gyűjteményéből való.
   
  Kultúra  -  2017. 03. 06. 20:24 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Örvendjen az egész világ! - megnyílt a Kodály emlékév székesfehérvári programsorozata
  Emlékkiállítással és ünnepi koncerttel vette kezdetét a fehérvári Kodály-emlékév. A Vörösmarty Színház galériáján a 135 évvel ezelőtt született nagy magyar zeneszerző városunkhoz való kötődésének dokumentumaiból nyílt tárlat, míg a színpadon műveiből összeállított hangversennyel emlékeztek rá. Az esten közreműködött valamennyi székesfehérvári kórus, valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Tilinkó Együttes.
  Kultúra  -  2017. 03. 15. 11:04 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Idén is elkápráztatták a gyerekeket a huszárok Palotavárosban
   A Halász utca és a Rác utca közötti füves területen idén is huszártábor várta az ünneplő családokat március 15-e alkalmából. A palotavárosi táborban öltözet- és felszerelés bemutatókat is láthattak az érdeklődők. A Fehérvári Huszárok Egyesülete bevezette az érdeklődőket a tábori élet és a lópatkolás rejtelmeibe is.
  Kultúra  -  2017. 03. 16. 13:45
  A Kossuth Nagydíjas Kallós Zoltánt köszöntötték Fehérváron
   A Kossuth Nagydíjban részesült Kallós Zoltánt köszöntötték csütörtökön Székesfehérváron. A néprajztudósnak gratulált a város jelenlegi és korábbi polgármestere, tanítványai és barátai is, akik közelgő születésnapja alkalmából meglepetéssel is készültek neki. A díjazott meghatódva fogadta a gratulációkat és a köszöntést, majd a Válaszúti Népdal Táborba invitálta meg a fiatalokat.
  Kultúra  -  2017. 03. 09. 12:05
  Alkotók, kutatók, művészek pályázatát várják a Lánczos-Szekfű ösztöndíjra
    A város szellemi életéhez kapcsolódó alkotók, kutatók, művészek számára kiírt Lánczos - Szekfű ösztöndíjra április 30-ig lehet jelentkezni. Egyének és alkotóközösségek is pályázhatnak eddig még nem publikált művekkel, meg nem jelent alkotásokkal. A díjakat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségek keretében adják át. 
  Kultúra  -  2017. 03. 17. 12:28
  Állatplasztikákból álló tárlat nyílik a Munkácsyban
    Jövő szerdán nyílik Revák Katalin iparművész állatplasztikákat bemutató kiállítása Innen ide címmel a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A tárlatot, amelyet a művésznő egykori iskolájában rendeznek, Revák István festőművész nyitja meg.
  Kultúra  -  2017. 03. 07. 08:10
  Vénusz anatómiája a Fekete Sas Patikamúzeumban
   Vénusz anatómiája - A nőgyógyászat története címmel tartanak előadást március 8-án 16 órától a Fekete Sas Patikamúzeumban. A "Patikaszerda" előadássorozat programja keretében Szima Viktória andragógus, a patika kutatója tart ingyenes előadást, melyből kiderül az is, hogy milyen nőgyógyászati módszereket alkalmaztak a rómaiak.
  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása