-6 oC(koponyeg.hu)
pára, 12.96 km/hK/DK-i szél (aktuális)
2017. Január 23. Zelma, Rajmund, Emerencia, Emese

Menü

Múzeumi blog
   Eseménynaptár
2017 Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
 • Nincs esemény!

 • Zenekör

  Szórakozóhelyek
   
   
     Panoráma

  Kultúra  -  2017. 01. 23. 13:56
  Téli mesével folytatódik a Zenede Bábszínház előadássorozata
  Az őszi mese után - melyben az apró hangszereket mutatták be a Hermann Zeneiskola pedagógusai a gyermekeknek - a most induló téli előadások alkalmával az óriás hangszereké lesz a főszerep. A zene világát bemutató foglalkozássorozat olyan kedvelt a fehérvári óvodák körében, hogy fél nap alatt szinte minden időpontot lefoglaltak.
  Kultúra  -  2017. 01. 23. 09:35
  Szerdán újabb előadás lesz az 56-os kiállításon
    Folytatódnak a Rabok tovább… – 1956 és Székesfehérvár című kiállításhoz szervezett előadások a Múzeumban: szerdán délután dr. Szakolczai Attila beszél a forradalom második szakaszáról az Országzászló téri épületben. Legközelebb január 25-én és február közepén lesz program, beszélgetéseket szerveznek az arisztokrata emigránsok és 1956 székesfehérvári tanúi témájában. A rendezvényekre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  Kultúra  -  2017. 01. 23. 05:38 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  A Cserta család kapta a "Pro Cultura Albae Regiae" díjat
  Hat fehérvári iskola diákjai szavalták el a Himnuszt a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Vörösmarty Színházban rendezett gálán, majd felhangzott Kodály Zoltán három vegyeskari műve, a zeneszerző születésének 135., halálának 50. évfordulójára emlékezve és bemutatták Szirtes Edina "Mókus" egyedülálló három tételes etno-szimfonikus művét is.
  Kultúra  -  2017. 01. 22. 18:11 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Megnyílt A döntés című kiállítás a Csók István Képtárban
   A Magyar Kultúra Napján megnyílt a Csók István képtárban a Döntés című kiállítás, ami Somogyi Győző 127 festményét, valamint Párkányi Raab Péter 66 fotográfiáját, fény-, tér- és illatinstallációját vonultatja fel. A sötét térben berendezett kiállítás egy utazást szimbolizál a hősök dicsősége és a fenevad félhomályban felsejlő 66 képmása között. A tárlatnyitón Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója a kiállítás fehérvári vonatkozásairól is beszélt.
  Kultúra  -  2017. 01. 22. 13:13
  Szikora János ismét pályázik a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára
  Az eddigi igazgató, Szikora János ismét pályázni kíván a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára, miután a város közgyűlése pénteken kiírta a pályázatot a posztra. A teátrum jelenlegi igazgatójának megbízatása július 31-én jár le. Szikora János elmondta, hogy nem kíván a vezetőségen sem változtatni, mert "ez egy sikeres csapat volt, és mindannyian úgy érezzük, hogy a munkának még csak az elején járunk".
  Kultúra  -  2017. 01. 22. 11:55
  Január 22 - a Magyar Kultúra Napja
  Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén. Ennek emlékére 1989-től január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Ha ez a nap nem is mérhető történelmi eseményeink évfordulóihoz, és pirossal sincs jelölve a naptárban, mégis fontos dátum. Ezen a napon különböző rendezvények emlékeztetnek minket évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra.
  Kultúra  -  2017. 01. 20. 20:06
  Kiállítással és színpadi programokkal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Öreghegyen
   Idén is önállóan szervezett programokkal készült a Magyar Kultúra Napjára az Öreghegyi Közösségi Ház. Pénteken este emlékkiállítás nyílt Drégely László festő- és szobrászművész, díszlettervező alkotásaiból, akit erős szálak kötötték Székesfehérvárhoz, ahol több kiállítása is volt. A tárlatnyitó után bemutatták Hubay Miklós „Elnémulás” című színművét Török Tamás rendezésében.
  Kultúra  -  2017. 01. 20. 19:52 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Szent István emlékek Rómában - dokumentumfilm és fotókiállítás
  Filmbemutató és fotókiállítás is várta pénteken, a Városházán a magyar katolicizmus kezdete iránt érdeklődőket. Bemutatták Vakler Lajos Szent István Emlékek Rómában című dokumentumfilmjét és Simon Erika kapcsolódó fotókiállítását. Az alkotások segítségével a Szent István-kultuszkörhöz tartozó Rómában fellelhető emlékeket ismerheti meg a közönség.
  Kultúra  -  2017. 01. 20. 17:44 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
  Meseíró gyerekek elismerése - átadták a Tollpihe díjakat
  Kálnay Adél, Sohonyai Edit és Adorján Viktor írókból állt az a zsűri, aki a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület, a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola és a Fehérvári Médiacentrum által 12. alkalommal közösen meghirdetett, 2016. évi Tollpihe Meseíró Pályázat pályamunkáit értékelte. A 3-4., valamint az 5-8. évfolyamosok versenyének eredményhirdetése pénteken volt a Hiemer-házban.
  Kultúra  -  2017. 01. 20. 09:25
  A tavalyi árakon lehet beiratkozni a könyvtárba
  A Vörösmarty Mihály Könyvtárba március 31-ig változatlan árakon lehet beiratkozni – az ŐsFehérvár városkártya meghosszabbított érvényességének köszönhetően. A 16 éven aluliak, a 70 éven felüliek és a pedagógusok számára a tagság ingyenes, a Városkártyával és az állandó székesfehérvári lakcímmel rendelkezőknek a beiratkozás díja 100 forint.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Térkép látnivalókkal

  Hírek

  Játszóházak
     Webkamera