17 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Március 15.

Menü

Múzeumi blog
   Eseménynaptár
2017 Március
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
 • Nincs esemény!

 • Zenekör

  Szórakozóhelyek
   
   
     Panoráma

  Kultúra  -  2017. 03. 23. 17:54
  Vasváris Hét - a Művészeti Bemutatón léptek fel az iskola tehetségei
  A mostani héten több érdekességgel is találkozhatnak a Vasvári Pál Gimnázium diákjai. A Vasváris Héten többek között focibajnokság, főzőverseny, és vetélkedő is szerepel a kínálatban. Csütörtökön a Fejér Megyei Művelődési Központ adott otthont a Vasváris Művészeti Bemutatónak, ahol a diákok a legkülönfélébb művészeti ágakban mutatkoztak be.
  Kultúra  -  2017. 03. 23. 08:24
  Népi tojásfestés és Asszonyműhely a fehérvári kézművesekkel
   Húsvétra és tavaszra hangolódnak a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél. Március 24-én, pénteken három alkalomból álló tojásfestő műhely kezdődik, illetve március 25-én lesz az Asszonyműhely következő foglalkozása, ahol fotel karfájára tehető, érdekes tárolót készítenek a kreatív hölgyek.
  Kultúra  -  2017. 03. 23. 07:52
  Bábszínház lesz vasárnap délelőtt a Koronás Parkban
  Tavaszi program- sorozatra várják a gyermekeket a Koronás Parkba. Márciusban három vasárnapi bábszínházi előadást is megtekinthetnek a kicsik. A sorozat utolsó előadásában Majoros Ági: Hamupipőke című története elevenedik meg bábjáték formájában. A vasárnap 11 órakor kezdődő előadásra jegyek a helyszínen kaphatók, minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  Kultúra  -  2017. 03. 23. 07:00 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
  Fehérváron mutatják be március 28-án a Szent Koronáról szóló filmet
    A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című film fehérvári bemutatója március 28-án 18 órakor lesz a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az ismeretterjesztő film a magyarság első számú ereklyéje és legfőbb nemzeti kincse, a Szent Korona, valamint a magyar felségjelvények és királykoronázásaink eddig ismeretlen történeteinek felfedezésére hívja a nézőt. A film a Magyar Tudományos Akadémia „Lendület” Szent Korona Kutatócsoportjának legfontosabb kutatási eredményeit és felfedezéseit foglalja össze.
  Kultúra  -  2017. 03. 22. 16:34
  Gorsiumba hozzák Pompeji kincseit - időutazás az antik világba
   Nagyszabású, látványos kiállítás nyílik március 25-én szombaton 14 órától a táci Gorsium látogatóközpontjában. A Szent István Király Múzeum "Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában" című tárlata bemutatja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait, a gladiátorok világát. A kiállítás törzsanyaga a romváros feltárásának anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett Magyarországra.
  Kultúra  -  2017. 03. 22. 15:50
  Színes programok várják a fiatalokat március 31-től a Fejér Megyei Diáknapokon
  Három nap, harmincnyolc intézmény, hatszáz huszonhat produkció és alkotás, több mint ezer résztvevő – március 31-től április 2-ig, a Fejér Megyei Diáknapokon a megye középiskolásai tizenegy művészeti kategóriában mérik össze tudásukat Székesfehérváron. Az eseménynek összesen 1229 résztvevője lesz: 1143 nevező diák és 14 közreműködő lesz jelen a programokon.
  Kultúra  -  2017. 03. 22. 08:03
  Jövő pénteken újra színpadon A mi kis városunk című darab
  Március 31-én, jövő pénteken ismét megtekintheti a közönség a Fejér Holló Diákszínpad „A mi kis városunk” című drámáját. A Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai Thornton Wilder művét viszik ismét színpadra. A Pulitzer díjas író darabja két amerikai család útkeresését veszi górcső alá, a Fejér Holló Diákszínpad előadásában. A programra előzetes helyfoglalás szükséges, a belépő ingyenes.
  Kultúra  -  2017. 03. 21. 15:24
  Egyhangú bizottsági támogatást kapott dr. Szikora János a színházigazgatói posztra
  A Vörösmarty Színház igazgatói munkakörére benyújtott pályázatával kapcsolatban dr. Szikora Jánost ma délelőtt hallgatta meg a szakmai bizottság, akik megszavazták a jelölt támogatását. A művészekből és a színházhoz értő tagokból álló grémium nyolc igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúan fogadta el a jelölt pályázatát. A munkakör betöltéséről a Közgyűlés március 24-i ülésén dönt majd.
  Kultúra  -  2017. 03. 21. 09:05
  Írók reflektorfényben - Márton Lászlóval folytatódik a sorozat
   Folytatódik az Írok reflektorfényben című sorozat a Színház Kávézóban, ahol a következő vendég március 22-én, szerdán 17 órakor Márton László, a Carmen szerzője lesz. Márton Lászlóval Perczel Enikő dramaturg és Horváth Csaba, az előadás rendezője beszélget a Színház Kávézóban.
  Kultúra  -  2017. 03. 20. 15:47
  Dentu Magyariától Etelközig - előadás a honfoglalás téveszméiről
   Március 22-én szerdán 17 órától folytatódik a “Téveszmék a honfoglalásról” előadás-sorozat Hölbling Tamás forráskritikája alapján. A Dentu-Magyariától Etelközig című előadást Horváth Béla történelemtanártól hallhatják az érdeklődők A Szabadművelődés Házában.


  Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

  Térkép látnivalókkal

  Hírek

  Játszóházak
     Webkamera